ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Παράλληλα με τις διακοπές σας στο Κυπαρίσσι μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερίσιες εκδρομές με το αυτοκίνητο. Μια πολύ ωραία επιλογή για μονοήμερη εκδρομή είναι η Μονεμβάσια, με απόσταση από το Κυπαρίσσι 60χιλιόμετρα, όπου θα κάνετε τα ψώνια σας και θα περιηγηθείτε στα σοκάκια της καστροπολιτείας .

Πηγαίνοντας Μονεμβάσια συναντάμε το γραφικό λιμάνι του Γέρακα στα 45 χιλιόμετρα περίπου από το Κυπαρίσσι, ένα από τα σπάνια φιόρδ της Ελλάδας. Εδώ σίγουρα αξίζει μία στάση για φωτογραφίες και για φαγητό στις ψαροταβέρνες. Μεταξύ Ρηχιάς και Γέρακα βρίσκεται το Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας. Είναι ένα γυναικείο μοναστήρι με λίγες καλόγριες χτισμένο στην άκρη του βουνού και βλέπει το Μυρτώο πέλαγος και το Αιγαίο. Εορτάζει στις 25 Μαρτίου, του Αγίου Γεωργίου και στις 31 Αυγούστου, ημέρα της επετείου χειροτονίας του Δεσπότη.

Μία άλλη διαδρομή που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι ξεκινώντας από Κυπαρίσσι να κατευθυνθείτε προς Κρεμαστή, 25 χιλιόμετρα μετά, σε ένα από τα ορεινά χωριά του Πάρνωνα, με μεγάλο υψόμετρο. Το χωριό αυτό περιβάλλεται από έλατα και αξίζει να κάνει μια στάση κανείς για φαγητό στη πλατεία, πλάι στην Εκκλησία.

Το Γεράκι είναι μία ακόμη επιλογή για απόδραση με τα παραδοσιακά σοκάκια και τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου. Άλλα μέρη εξίσου αξιόλογα να επισκεφθείτε είναι το Λεωνίδιο, η Ελαφόνησος και τα Σπήλαια του Δηρού ή της Καστανιάς.

Castle of MonemvasiaCave of DirosSimos Beach - Elafonisos